2024-ES SZEZON

KÖSZÖNTÜNK 

2024-ES WRO® SZEZONBAN!

A WRO® 2024-es témája a Föld szövetségesei A WRO 2024-es szezonban a csapatok többet fognak megtudni arról, hogy mi, emberek hogyan hatunk a természetre, és hogy a természet és a természeti események hogyan hatnak ránk. Betekintést kapunk arról hogyan segíthetnek a robotok abban, hogy harmóniában éljünk a természettel. 

Segítségünkre lehetnek-e a robotok olyan helyeken, ahol a természet veszélyes, illetve segíthetnek-e nekünk abban, hogy környezetbarátabb életmódot folytassunk?

Regisztráció

Csapatodat a WRO versenyfelületén keresztül tudod regisztrálni, valamint itt tudtok jelentkezni Future Innovators, Future Engineers és RoboSports kategóriákban 2024. május 31-ig!

RoboMission kategóriában a jelentkezések lezárultak! Ebben a kategóriában már zajlanak az elődöntők!

WRO® KATEGÓRIÁK ÉS KOROSZTÁLYOK​

ROBOMISSION

KOROSZTÁLYOK: Elementary 8-12 év Junior 11-15 év Senior 14-19 év 

CSAPAT: 2-3 fő + 1 csapatvezető

JELLEMZŐK: a RoboMission egy kihívás-alapú verseny. A csapatoknak egy olyan autonóm robotot kell megépíteniük és programozniuk, amely meghatározott kihívásokat képes megoldani egy adott pályán. 

A robot minden alkatrészének, beleértve a vezérlőt, a motorokat és az érzékelőket is, LEGO® terméknek kell lennie (MINDSTORMS® NXT vagy EV3, SPIKE PRIME vagy Robot Inventor).

ROBOSPORTS

KOROSZTÁLY: 11-19 év 

CSAPAT: 2-3 fő + 1 csapatvezető

JELLEMZŐK: a RoboSports kategóriával egy olyan szórakoztató és izgalmas játékot mutatunk be, amelyben két csapat 2-2 robotot indít a pályán, amelyek egymás ellen játszanak a pályán. A vezérlő lehet LEGO® MINDSTORMS® NXT vagy EV3, SPIKE PRIME vagy Robot Inventor vagy hivatalos Arduino vezérlő. 

A RoboSports kategóriában minden évben apró változtatásokat vezetnek be, hogy motiválják a csapatokat a robotok folyamatos fejlesztésére. A jelenlegi játék a Double Tennis. 

FUTURE INNOVATORS

KOROSZTÁLYOK: Elementary 8-12 év | Junior 11-15 év | Senior 14-19 év 

CSAPAT: 2-3 fő + 1 csapatvezető

JELLEMZŐK: a Future Innovators egy projektalapú verseny. A csapatok saját innovatív intelligens robotikai megoldást készítenek az évad aktuális témájához kapcsolódóan. 

A csapatok a verseny napján bemutatják projektjüket és robotmodelljüket a zsűri előtt. A zsűri nemcsak a robotmegoldást értékeli, hanem az innováció és a vállalkozói szellem szempontjait is vizsgálja.

FUTURE ENGINEERS

KOROSZTÁLY: 14-19 év

CSAPAT: 2-3 fő + 1 csapatvezető

JELLEMZŐK: a Future Engineers kategória célja, hogy valós problémák megoldásával mérnöki munkafolyamatokat tanítson a diákoknak.

A téma 3-4 évente változik, a jelenlegi játék az autonóm vezetésről szól. A kihívásban egy olyan robotot kell építeni kormányzott meghajtással, amely képes önállóan közlekedni a versenypályán. A kategóriában minden évben apró változtatásokat vezetnek be, ezzel motiválják a csapatokat, hogy tovább fejlesszék robotjaikat.

ETIKAI KÓDEX

Az Etikai Kódex utolsó oldalát kitöltve és aláírva magatokkal kell hoznotok a verseny napján és le kell adnotok a regisztrációnál! 

Versenyzői
kisokos

KAPCSOLAT

Árvai-Füleki Judit

főszervező

 

hungary@wro.hu

dr. Szücsi K. Eszter

projekt menedzser 

20 344 8204

hungary@wro.hu

SZABÓ DÁNIEL

rendezvényfelelős 

 

hungary@wro.hu

VERSENYTECHNIKÁVAL, SZABÁLYOKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK


judge@wro.hu