NYÁRI LEGO ROBOT PROGRAMOZÓ TÁBOR

2 turnus | 10 – 14 év közötti korosztály
LEGO robot programozás | házi bajnokság | bemutató a szülőknek
2024. július 08- 2024. július 12. | 2024. július 29- 2024. augusztus 02.

Építsd meg saját robotOD és tanítsd meg trükkökre!

10 – 14 év közötti fiatal vagy és szeretnéd hasznosan eltölteni a nyári szünetet? Szeretsz legózni? Mindig valami új megoldáson töröd a fejed? Érdekel, hogyan lehet folyamatokat automatizálni? Belepillantanál a programozás és a robotika alapjaiba?

Nyári napközis táborunkban 1 hét alatt elsajátíthatod az alapismereteket ahhoz, hogy saját LEGO robotot tudj építeni, megismerkedhetsz a szenzorokkal, amikkel a robot dolgozik, a kezelőfelülettel, aminek segítségével utasítani tudod a robotot, hogy milyen feladatot hajtson végre.

A tábor ideje alatt a LEGO robot programozásban jártas szakemberek segítenek neked elsajátítani a szükséges alapismereteket. A többi táborozóval különböző stratégiákat tanulhattok meg, ami segít könnyedén megalkotni és beprogramozni a robotot, hogy egyszerűen végrehajtson egy feladatot. Különböző programozási gyakorlatokon keresztül ismerkedhetsz meg a robotmozgásokkal és a különböző szenzorok működésével. Egy adott téma megtanulása és átbeszélése után egyedül és csapatban is megmutathatod a robottal, hogy mit tanultál.

Tudtad, hogy a robotok képesek kommunikálni egymással?

Magad is megtanulhatod, hogy milyen módszerek segítségével tudsz két robotot összehangolni, hogy közösen hajtsanak végre egy feladatot.

A robotokkal való munka érdekes, izgalmas és a lányok is jók benne!

Téved, aki azt gondolja, hogy a programozás, mérnöki munka csak a fiúknak való. A robotprogramozási versenyeken évről-évre egyre több lány tűnik fel csapattagként sőt, nem egy, csak lányokból álló csapattal is találkoztunk már hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Volt olyan hazai, csak lányokból álló csapat, akik a világdöntőig meneteltek és a mezőny nagy részét maguk mögé utasították. 

Mutasd meg a szüleidnek is, hogy mit tanultál a tábor alatt!

Biztosak vagyunk abban, hogy a szüleid is kíváncsiak arra, hogy milyen ismereteket lehet elsajátítani egy hét alatt a táborban. A házi Bajnokság után szeretnénk, ha ők is becsatlakoznának a tábor utolsó részébe és ízelítőt kapnának.

Indulj hazai és nemzetközi versenyeken!

Tudtad, hogy az Edutus Egyetem szervez Magyarországon több nemzetközi robotprogramozási versenyt? Egyetemünk a World Robot Olympiad, az Edu Robotics Cup és a First Lego League tatabányai regionális forduló szervezője, amiket be is mutatunk nektek a tábor alatt! Ha a táborban megtetszik a robotprogramozás, a következő versenyszezonban már csapatoddal közösen találhattok megoldást a meghirdetett feladatokra. Ha a te csapatod bizonyul a legjobbnak a hazai fordulók során, ti is képviselhetitek Magyarországot a nemzetközi versenyeken.

MILYEN PROGRAMOK LESZNEK A TÁBORBAN?

A tábor programjának a felépítése a 10 – 14 év közötti gyerekek számára kezdő szinten, de különböző nehézségi fokozatokban és feladatokban nyújt élményt. A táborba összesen 12 fős csoporttal fogunk foglalkozni és a résztvevők 2 fős csapatokban fognak dolgozni..

A robotprogramozás több izgalmas részből fog állni és a hét folyamán átvesszük az alapokat. Megtanulhatsz magadtól összerakni egy alap robotot, megismerkedhetsz a különböző szenzorokkal, motorokkal és működési elvükkel. A tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod önállóan és csapatban dolgozva egyaránt. Az előző évek robotversenyinek a feladatait is megpróbáljuk megoldani, ehhez biztosítjuk a versenyasztalt, a versenypályákat és a pályaelemeket, hogy átélhesd, milyen lehet egy robotverseny résztvevőjének lenni.

A munka mellett a szórakozás is fontos szerepet fog kapni a tábor alatt. Többször fogunk tartani olyan szüneteket, amikor eltesszük a LEGO robotot és valami mást csinálunk egy kis kikapcsolódásként.

Az utolsó napon, pénteken a tábor zárásaként a szüleid is megnézhetik, hogy milyen robotot alkottál a tábor alatt, milyen képességekkel ruháztad fel és ezáltal milyen feladatok végrehajtására képes.

REGISZTRÁCIÓ👇

Gyere a testvéreddel!

A tesó(i)dat is hoznád a táborba?

Semmi akadálya!

Amennyiben egy családból több gyereket is regisztrálnak a szülők, testvér kedvezményt adunk, így minden gyerek regisztrációs díja mindössze 40.000 Ft/fő 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az 5 napos tábor ára: 48.000 Ft

Az ár tartalmazza a résztvevők számára a 4 db ebédet, 5 db tízórait és 4 db uzsonnát a turnus ideje alatt, az eszközöket, amiket használnak, illetve az oklevelet, amit a tábor végén kapnak kézhez. Amennyiben egy családból több gyereket is regisztrálnak a szülők testvér kedvezményt adunk, így minden gyerek regisztrációs díja mindössze 40.000 Ft/fő. A tábor minimum 6 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre! 

10 – 14 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk. Mivel a tábor kezdőknek szól, ezért az érdeklődés elég, semmilyen előzetes tudás, képzettségre nincs szükség.

A tábor teljes ideje alatt minden résztvevő számára az Edutus Egyetem biztosítja a szükséges eszközöket:

  • laptop / tablet
  • Lego Education Spike Prime készlet, szenzorok és motorok

Mindegyik turnusra a jelentkezési határidő: 2024. 07.01. hétfő 

A tábor Budapesten, az EDUTUS Ház – Falk1 Rendezvényközpontban lesz megtartva (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)

Mi az a robot? Milyen az algoritmikus, probléma-megoldó gondolkodás? Hogyan épül fel egy robot: szenzorok, motorok, vezérlő? Mik a programozás alapjai? Hogyan tudok mozgásra bírni egy robotot?

A tábori jelentkezés díját a jelentkezés leadása után előre utalással lehet kiegyenlíteni.

A tábor utolsó napján a szülők, kísérők számára a gyerekek tartanak egy rövid bemutatót az összeépített és beprogramozott robotokkal.

Amennyiben valaki nem tudna részt venni a táborban, azt a szülőnek jeleznie kell a szervezők felé. Ha előzetesen kifizetésre került a részvételi díj, akkor:

  • július 1-ig  a teljes összeg 50 %-át visszatérítjük. 
  • július 1. követően nem áll módunkban visszafizetni a befizetett regisztrációs díjat. Amennyiben betegség miatt mégsem tud részt venni gyermeke a táborban, úgy részvétele átruházható. (Minden esetben előzetesen kérjük ezt jelezni a hungary@wro.hu email címen)

Ha kérdezni szeretnél a táborral kapcsolatban, azt a hungary@wro.hu címen teheted meg. Az e-maileket folyamatosan nézzük, így próbáljuk minél hamarabb felvenni veled a kapcsolatot.

Minden reggel 8:00-tól várjuk a táborozókat a helyszínen, de a foglalkozások 08:45-kor kezdődnek, addig a gyermek felügyelete megoldott. A napnak 16:00-kor van vége és legkésőbb 16:30-ig a gyermekek felügyelete megoldott. 

Napközis tábor révén a résztvevők számára nincs módunkban szállást biztosítani, így elsősorban Budapesten és környékén élő gyerekek jelentkezését várjuk.