FUTURE INNOVATORS
KATEGÓRIA

ELEMENTARY

8 – 12 év közötti korosztály

JUNIOR

11 – 15 év közötti korosztály

SENIOR

14 – 19 év közötti korosztál4

Miért érdemes a versenyre jelentkezni?

A WRO Future Innovators kategóriájában a csapatok egy olyan robotot terveznek, ami megoldást nyújt valamilyen valós életben felmerülő problémára. Minden évben új tematikát határoz meg az aktuális szabályzat, ami illeszkedik az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokhoz. A témában elvégzett kutatás után a csapatok kidolgoznak egy innovatív és megvalósítható robotikai megoldást, amit a verseny napján projektként mutatnak be.

Fókusz területek

Minden WRO kategóriának és játéknak megvan a különösen fontos fókusz területe, amire a robotika rávezeti a csapatokat. A WRO Future Innovators kategóriájánál ezek a következők:

• Kutatás és fejlesztés
• Prototípus építés
• Mérnöki készségek
• Szoftver tervező készségek
• Innováció
• Prezentációs készségek
• Csapatmunka, kommunikáció, probléma megoldás, kreativitás.

VERSENYSZABÁLYOK

ÁLTALÁNOS KATEGÓRIA
SZABÁLYOK

FUTURE INNOVATORS
KIHÍVÁS

WRO2022 VERSENYFELÜLET

A WRO2022 versenyfelületén keresztül tudod leadni regisztrációdat 2022. február 1-től az idei versenyszezonra.

INFORMÁCIÓK ÉS SEGÍTSÉG A REGISZTRÁCIÓHOZ
FEBRUÁR 1-TŐL

Megrendelőre van szükségem ahhoz, hogy csapato(ka)t tudjak regisztrálni vagy versenypálya lapot tudjak rendelni.
Hogyan tudom ezt jelezni a szervezők felé?

Küldd el a megrendelőt, ajánlatkérő lapot az ezs@wro.hu email címre. Mindenképp legyen feltüntetve a megrendelőn / ajánlatkérésen vagy az emailben, amiben megküldöd ezeket, hogy csapatregisztráció esetében milyen csapatnéven fogsz regisztrálni a rendszerbe vagy melyik csapatnak szeretnél versenypályát rendelni. Ez azért fontos, mert egy tankerületre több csapat is kér számlát és ezek hiányában nem fogjuk tudni beazonosítani, hogy az adott megrendelőhöz melyik csapat tartozik, ha nem tünteted fel. A csapatregisztrációról kiállított számlán minden esetben szerepel a csapatnév is, hogy utólag könnyebben menjen a beazonosítás.

FONTOS DÁTUMOK, INFORMÁCIÓK

JELENTKEZÉSI IDŐSZAK

2022. február 1 - május 10.

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

10.000 Ft / csapat

VERSENY IDŐPONTJA

Győr: 2022. július 7 - 8.

bÍRÓI ÉRTÉKELÉS

A csapatok által beküldött videókat szakértő bírók fogják értékelni. Minden csapat feltöltött anyagát 2 db bíró fogja megnézni, akik közösen fogják lepontozni a látottakat. Arról, hogy a csapat pályamunkája értékelésre került, a versenyfelületről automatikus emailben fog értesítést kapni az, akinek a profiljához hozzá lett adva az adott csapat. A kapott értékelőlapot a versenyfelületen el kell fogadnia a csapatnak ahhoz, hogy lezártnak legyen tekinthető a beadott munka.

SEGÉDANYAGOK A FELKÉSZÜLÉSHEZ

Szeretnénk, ha mindenki számára élvezetes is lenne a versenyzés és minden feladat egyértelmű lenne minden versenyzőnek. Ehhez videós segédleteket fognak készíteni számotokra a verseny főbírói, amiben nemcsak a szabályok bemutatására fog sor kerülni, hanem arra is, hogy pontosan milyen formában várjuk tőletek a beadott pályamunkákat.