ROBOMISSION KATEGÓRIA

WEDO RELOADED

10 év alatti korosztály

ELEMENTARY

8 – 12 év közötti korosztály

JUNIOR

11 – 15 év közötti korosztály

SENIOR

14 – 19 év közötti korosztály

Miért érdemes a versenyre jelentkezni?

A robotika kiválóan alkalmas felületet ad a 21. századi készségek elsajátítására. A robotikai kihívások megoldása elősegíti a fiatalok innovatív gondolkodását és fejleszti a problémamegoldó képességüket. A robotika több iskolai tantárgyat is felölel, így a diákoknak egyszerre kell tanulniuk és fejleszteniük magukat a természettudományok, technológia, tervezés, matematika és programozás területén. A robotok építésének egyik legnagyobb előnye, hogy a diákok közben jól szórakoznak is. Együtt dolgoznak és együtt fedezik fel a saját megoldásaikat az adódó problémákra. A coachok segítik őket ezen az úton, kellő távolságtartással, hogy a diákok maguk élhessék át saját sikereiket és kudarcaikat egyaránt. Miközben ebben a támogató és intenzív környezetben fejlődnek, a gyerekek szinte észrevétlenül szívják magukba a tudást. Végső soron pedig a tiszta versenyzés végén minden résztvevő elmondhatja, hogy a legjobbját nyújtotta, sokat tanult és jól élményekkel gazdagodott.

WEDO RELOADED

A 10 év alatti korosztály ugyan kikerült a WRO hivatalos versenyszezonjából, de a magyarországi csapatoknak szeretnénk megadni a lehetőséget arra, hogy továbbra is versenyezni tudjanak ebben a korosztályban.

Az idei évben a csapatoknak egymással versenyezve kell a versenypályáról minél több katicát begyűjteni a bogárgyűjtő hálóba.

ELEMENTARY

Az otthonokban és a mindennapokban már most is sok robotot használ az emberiség. Egyik ilyen példa az olyan robotok alkalmazása, amik a kertben segédkeznek. Vannak robotok, amik megtisztítják a medencét, elültetik a növényeket vagy meglocsolják a virágokat.

Az Elementary korosztály versenypályáján a robotnak le kell vágnia a füvet és össze kell szednie a gyomokat. Ugyanakkor vigyáznia kell a katicabogarakra, amik az útjába kerülnek és épségben biztonságos helyre szállítani őket.

JUNIOR

A mentési munkákat végző robotok sok veszélyes és bonyolult feladatban segítik a mentést végzők munkáját vészhelyzet esetén. Az ilyen robotoknak ellen kell állniuk magas hőmérsékletnek, utat kell vágniuk maguknak törmeléken és lépcsőkön, fel kell kutatniuk a sérült embereket, veszélyes anyagokat kell szállítaniuk és ismeretlen helyekről kell felderítést végezniük. A junior csapatok robotjainak ezek közül kell néhányat végrehajtani.

A versenypályán a robot feladata lesz támogatni egy gyárban keletkezett tűz oltási és mentési folyamatait. El kell oltani a tüzet, el kell szállítani veszélyes vegyi anyagokat és részt kell vennie az emberek mentésében, azok felderítésével a gyáron belül. Mindeközben a robotnak meg kell birkóznia a gyárba vezető úton egy ismeretlen tereppel.

SENIOR KOROSZTÁLY

Kifejezetten sok területe van a mindennapi életnek, ahol a robotok támogatni tudnak minket és gazdagabbá tudják tenni a hétköznapokat. Kreatív tárlatvezetést végezhetnek múzeumokban vagy éppen erőfeszítést igénylő tevékenységeinket tehetik könnyebbé.

A Senior korosztály egy olyan robotot fog készíteni, amelyik a kórházi ápolásból és szállításból veszi ki a részét. A szennyest elviszi a kórház saját mosodájába, vízzel látja el a különböző szobákat és játszik egy játékot az ápoltakkal. Mindeközben a robot figyel a kórház dolgozóira és a látogatókra miközben mozog a kórház területén.

Szabálymagyarázó videók

Elementary
szabálymagyarázÓ

Junior
szabálymagyarázó

Senior
szabálymagyarázó

WRO2022 VERSENYFELÜLET

A WRO2022 versenyfelületén keresztül tudod leadni regisztrációdat 2022. február 1-től az idei versenyszezonra.

INFORMÁCIÓK ÉS SEGÍTSÉG A REGISZTRÁCIÓHOZ
FEBRUÁR 1-TŐL

RoboMission kategóriában indítok csapatot, de nem kérek versenypálya lapot.
Hogyan tudom ezt jelezni a szervezők felé?

  1. lépés: Regisztráld csapatodat a reg.wro.hu oldalon az általad választott regionális elődöntőre Robomission kategóriában.
  2. lépés: írd be a “Kézbesítési adatok” soraiba, hogy nem kérsz versenypályát.

Aki kitölti a “Kézbesítési adatokat”, azt automatikusan úgy vesszük, hogy versenypálya lapot szeretne rendelni és a számlán is szerepelni fog ez a tétel a regisztrációs díj mellett. Ezért kérünk, hogy figyelmesen töltsd ki a regisztrációs űrlapot.

Megrendelőre van szükségem ahhoz, hogy csapato(ka)t tudjak regisztrálni vagy versenypálya lapot tudjak rendelni.
Hogyan tudom ezt jelezni a szervezők felé?

Küldd el a megrendelőt, ajánlatkérő lapot az ezs@wro.hu email címre. Mindenképp legyen feltüntetve a megrendelőn / ajánlatkérésen vagy az emailben, amiben megküldöd ezeket, hogy csapatregisztráció esetében milyen csapatnéven fogsz regisztrálni a rendszerbe vagy melyik csapatnak szeretnél versenypályát rendelni. Ez azért fontos, mert egy tankerületre több csapat is kér számlát és ezek hiányában nem fogjuk tudni beazonosítani, hogy az adott megrendelőhöz melyik csapat tartozik, ha nem tünteted fel. A csapatregisztrációról kiállított számlán minden esetben szerepel a csapatnév is, hogy utólag könnyebben menjen a beazonosítás.

FONTOS DÁTUMOK, INFORMÁCIÓK

JELENTKEZÉSI IDŐSZAK

2022. február 1- április 26.

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

10.000 Ft / csapat | versenypálya lap rendeléssel 40.000 Ft / csapat

REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐ IDŐPONTOK

Miskolc: május 12. | Tatabánya: május 17.| Budapest: május 19. | Szeged: május 31. | Balatonfüred: június 2.

NEMZETI DÖNTŐ

Győr: 2022. július 7 - 8.

WRO BRICK SZETT RENDELÉS

Ha a megrendelés leadásához szükség van árajánlatra vagy megrendelőre a szettel kapcsolatosan, azt az mp@wro.hu címen tudsz kérni.

A szett ára: 12.500 Ft +áfa, ami a szállítási költséget is tartalmazza

 

VIDEÓK KORÁBBI VERSENYEKRŐL