ROBOMISSION KATEGÓRIA

FRIENDSHIP STARTER GAME

10 év alatti korosztály

ELEMENTARY

8 – 12 év közötti korosztály

JUNIOR

11 – 15 év közötti korosztály

SENIOR

14 – 19 év közötti korosztály

Miért érdemes a versenyre jelentkezni?

A robotika kiválóan alkalmas felületet ad a 21. századi készségek elsajátítására. A robotikai kihívások megoldása elősegíti a fiatalok innovatív gondolkodását és fejleszti a problémamegoldó képességüket. A robotika több iskolai tantárgyat is felölel, így a diákoknak egyszerre kell tanulniuk és fejleszteniük magukat a természettudományok, technológia, tervezés, matematika és programozás területén. A robotok építésének egyik legnagyobb előnye, hogy a diákok közben jól szórakoznak is. Együtt dolgoznak és együtt fedezik fel a saját megoldásaikat az adódó problémákra. A coachok segítik őket ezen az úton, kellő távolságtartással, hogy a diákok maguk élhessék át saját sikereiket és kudarcaikat egyaránt. Miközben ebben a támogató és intenzív környezetben fejlődnek, a gyerekek szinte észrevétlenül szívják magukba a tudást. Végső soron pedig a tiszta versenyzés végén minden résztvevő elmondhatja, hogy a legjobbját nyújtotta, sokat tanult és jól élményekkel gazdagodott.

Regionális partnereink

KIDS KOROSZTÁLY 2024:
Állatmentő csapat

(korábban Starter korosztály)

Az elmúlt 100 évben a világ népessége 2 milliárd főről 8 milliárd főre nőtt. Ennek egyik velejáró következménye, hogy több embert kell élelmezni, öltöztetni, szórakoztatni és más hétköznapi életvitelhez szükséges igényeiket kielégíteni.

Mostanra ráébredtünk, hogy az élelmiszerek, árucikkek előállítása és az életvitelünk ártalmas a környezetre, a természetre és a bolygón élő állatokat veszélyezteti. Olyan robot építését kérjük tőletek, amelyik segít nekünk megoldani az okozott problémákat és megmenteni az állatokat.

ELEMENTARY KOROSZTÁLY 2024: 
Fenntartható mezőgazdaság

A falu lakói eldöntötték, hogy saját maguk fogják megtermelni a számukra szükséges élelmiszereket. Szeretnék minél jobban óvni a környezetet és permetezés nélkül termeszteni gyümölcsöket, zöldségeket. Van egy közösségi gazdaságuk, így mindannyian élvezhetik az egészséges gyümölcsöket és zöldségeket . Néhány csirkét is tartanak a gazdaságban a friss tojásokért. A legnagyobb gondjuk, hogy nagyon elfoglalt életet élnek mind, úgyhogy elhatározták, hogy keresnek egy olyan robotot, amelyik segít nekik a gazdaság működtetésében.

Tudnátok építeni egy olyan robotot, ami segíti a falu lakóit a termés ellenőrzésében és betakarításában, valamint megkönnyíti a növények öntözését?

JUNIOR KOROSZTÁLY 2024: 
Zöld város

A zöld városok olyan lakott területek, amik a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében épültek. Sok olyan előnyös tulajdonsággal bírnak, amik növelik      az ott lakók életszínvonalát és a természethez közelebbi életvitelt tesznek lehetővé. A zöld városok előnyei közé tartozik:

  • A zöld városok levegője sokkal tisztább és egészségesebb.
  • A zöld városokban több      park és kert található, amelyek      lehetőséget teremtenek a játékra és felfedezésre.
  • A zöld városok megújuló energiaforrásokat használnak, így környezettudatosabban működnek.

Szingapúr és Párizs jó példák, hogyan tud egy város modernebb      és zöldebb      lenni     . Ezt sokszor fák ültetésével és nagyobb zöldfelületek létesítésével érték el a fent említett városokban. 

A Junior korosztály versenypályáján a robotnak segítenie kell a várost átalakulni a zöldebb élettérré: új parkokat létesíteni, tetőkerteket telepíteni és megújuló energiaforrásokat használni. 

SENIOR KOROSZTÁLY 2024: 
A természet ereje

A természet hatalmas ereje sokszor kiszámíthatatlan. A világ számos pontján, ahol emberek élnek folyamatosan készültségben kell lennünk, mert egy nagyobb katasztrófa bármikor megtörténhet. Ki kell fejlesztenünk olyan technológiákat és stratégiákat, amik segítenek minimalizálni a katasztrófák negatív hatásait a közösségeinkre.

A robotok jó példái az ilyen típusú technológiáknak. Képesek előre jelezni a közelgő katasztrófákat. Segíthetnek minimalizálni az okozott károkat és részt tudnak venni a mentési, újjáépítési munkálatokban is.

A Senior korosztály pályáján a robot segít helyreállítani egy várost miután természeti csapás érte. A robot újjáépít épületeket, feltakarítja a törmelékeket az utcáról és megjavítja a vízvezeték hálózatot.  

WRO2024 VERSENYFELÜLET

A WRO2024 versenyfelületén keresztül tudod leadni regisztrációdat 2024. március 31-ig az idei versenyszezonra.

INFORMÁCIÓK ÉS SEGÍTSÉG A REGISZTRÁCIÓHOZ

Megrendelőre van szükségem ahhoz, hogy csapato(ka)t tudjak regisztrálni vagy versenypálya lapot tudjak rendelni.
Hogyan tudom ezt jelezni a szervezők felé?

Küldd el a megrendelőt, ajánlatkérő lapot az hungary@wro.hu email címre. Mindenképp legyen feltüntetve a megrendelőn / ajánlatkérésen vagy az emailben, amiben megküldöd ezeket, hogy csapatregisztráció esetében milyen csapatnéven fogsz regisztrálni a rendszerbe vagy melyik csapatnak szeretnél versenypályát rendelni. Ez azért fontos, mert egy tankerületre több csapat is kér számlát és ezek hiányában nem fogjuk tudni beazonosítani, hogy az adott megrendelőhöz melyik csapat tartozik, ha nem tünteted fel. A csapatregisztrációról kiállított számlán minden esetben szerepel a csapatnév is, hogy utólag könnyebben menjen a beazonosítás.

Elfogadta a Tankerület a kapott árajánlatot, mi a további teendő?

Ha a csapat zöld utat kapott a versenyen való részvételre, a következő teendőid lesznek:

1. Csapat regisztráció
A regisztrációs rendszerben a csapat regisztrációt akkor tudod véglegesíteni, ha minden információt megadtál, köztük a csapattagok adatait is. Azonban a regisztrációs határidőig a csapattagok információi módosíthatók.

2. Versenypálya és Brick szett rendelés
A csapat regisztráció leadása során ezeket is meg tudod rendelni, tehát az eszköz rendelést és a csapat regisztrációt egyben is le tudod adni. Amennyiben a regisztrációtól függetlenül rendelnél eszközt, itt a honlapon keresztül is le tudod adni.

FONTOS DÁTUMOK, INFORMÁCIÓK

JELENTKEZÉSI IDŐSZAK

2024. január 15 - március 31.

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

Elementary | Junior | Senior:
bruttó 25.000 Ft / csapat

Versenypálya lap: br. 30.000 Ft / pálya
(szállítási költséget tartalmazza az ár)

REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐ IDŐPONTOK

Budapest: április 17. | Miskolc: április 19.
Szeged: április 24. | Veszprém: április 26.
Tatabánya: április 30.

vigaszági verseny - Tatabánya (max. 30 csapat):
2024. május 10. Péntek

NEMZETI DÖNTŐ

Győr: 2024. június 28-29.

WRO BRICK SZETT RENDELÉS

Lego Education Brick szett (45811)

Ez az alap szett, amiből a versenypálya elemeket kell megépíteni. Ha korábban már részt vettél WRO versenyen, akkor nagy valószínűséggel rendelkezel a szettel. Ha még nem voltál WRO versenyen vagy nincs ilyen szetted, akkor br. 18.000 Ft áron megvásárolhatod. 

Ha a megrendelés leadásához szükség van árajánlatra vagy megrendelőre a szettel kapcsolatosan, azt az hungary@wro.hu címen tudsz kérni.

A szett ára: bruttó 18.000 Ft, ami a szállítási költséget is tartalmazza. 

Lego Education Expansion brick szett (45819)

Az alap Brick szett mellé szükség van egy kiegészítő Brick szettre is a pályaelemek megépítéséhez

A szett ára br. 13.000 Ft. Az ár a szállítási költséget is tartalmazza.

Ha a megrendelés leadásához szükség van árajánlatra vagy megrendelőre a szettel kapcsolatosan, azt az hungary@wro.hu címen tudsz kérni.

A szett ára: bruttó 13.000 Ft, ami a szállítási költséget is tartalmazza. 

Versenypálya rendelés

Idén is lehetőség van rá, hogy az Edutus Egyetemen keresztül rendelj csapatodnak RoboMission versenypálya lapot. A versenypálya lap díja bruttó 30.000 Ft, ami a szállítási költséget is tartalmazza. A kézbesítési dátum a rendelés leadásától számított 1 héten belül várható.

Previous slide
Next slide

*Mielőtt leadnád rendelésedet, mindenképp ellenőrizd, hogy a megfelelő kategóriába / korosztályba rendeltél versenypályát. A beérkezett rendelés után a számla rövid időn belül kiállításra kerül, így a számla módosítására nincs lehetőség. Amennyiben – indokolt esetben – mégis szükséges a változtatás, e-mailben jelezd felénk az hungary@wro.hu e-mail címen, a csapatnév megjelölésével.

KAPCSOLAT

Árvai-Füleki Judit

főszervező

 

hungary@wro.hu

dr. Szücsi K. Eszter

projekt menedzser 

20 344 8204

hungary@wro.hu

SZABÓ DÁNIEL

rendezvényfelelős 

 

hungary@wro.hu

VERSENYTECHNIKÁVAL, SZABÁLYOKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK


judge@wro.hu