ENGINEER CHALLENGE
KÉRDÉSEK & VÁLASZOK

Az Edu Robotics Cup Engineer challenge versenyén felmerülő tisztázandó kérdések és válaszok.

⬇️⬇️⬇️

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

A pontozás a versenykör végi állapot alapján fog történni, tehát olyan meglepetés szabályt érdemes kitalálni, ami az alap feladatokon kívül hozzá ad a végső állapothoz, de nem vesz el belőle.

A guritás során a hengernek folyamatosan a talaj érintésével forgó mozgásban kell eljutnia egyik pontból a másikba. A pontozási magyarázat úgy rendelkezik, hogy minden más áthelyezési mód 0 pontot ér, tehát a tolás és emelés is

Jól értitek, legalább egy részével érintkeznie kell a pályával. Ha egy kerék mindig rajta marad, akkor biztos szabályos lesz a menetkör.

A beküldés lényege az, hogy a bírók lássák milyen módon működteti a csapat a robotját. Ennek szemléltetését rátok bízzuk. Lehet fotó is vagy bármilyen olyan módja, amin keresztül gyorsan átláthatjuk a kódot. Nyugodtan küldhettek egyedi megoldásokat is, hiszen nyilvánosságra nem hozzuk a kódokat.

Nem, az ERC online versenyen a kábeleket nem számítjuk a robot dimenzióihoz.

Igen. A meglepetés feladat egyenértékű feladatnak számít az általunk meghatározott többi feladattal.

Igen, egy tárgy elhelyezhető pluszban a pályán, az lehet akár egy figura is.

ROOKIE KOROSZTÁLY

Igen! A Garázs területen történő érintés nem számít sem vezetékes, sem távvezérlésnek. Jár a 10 pont.

Igen. Végső esetben a kivágás miatt Rookie korosztályban a nem átlátszó pohárnál is ellenőrizhető a figura pozíciója. Kérésünk erre az esetre, hogy jól láthatóan szerepeljen a kivágás és belül a figura a videóban.

Pályaelemhez is hozzáérhet a csapattag. Tulajdonképpen mindenhez hozzáérthet, ami legalább részben bekerül a Garázs területére.

KIDS KOROSZTÁLY

Igen. Végső esetben a kivágás miatt Kids korosztályban a nem átlátszó pohárnál is ellenőrizhető a figura pozíciója. Kérésünk erre az esetre, hogy jól láthatóan szerepeljen a kivágás és belül a figura a videóban.

JUNIOR KOROSZTÁLY

Nem kell érintkeznie a területtel, elég, ha a vetülete felülnézetből benne van. Így akár rajta is lehet a roboton.

MASTER KOROSZTÁLY

Nem. A randomizáció csak arra szolgál, hogy a robot kiválassza melyik színű ceruzát kell elhoznia az Alkotó műhelyből (piros, kék, zöld, sárga). A színes ceruzák elhelyezésekor arra kell ügyelni, hogy bal oldalra kerüljön a fekete és jobb oldalra a fehér vagy barna színű. A köztes négy ceruza tetszőleges kombinációban helyezhető el.