WRO 2022
KÉRDÉSEK & VÁLASZOK

A RoboMission, Future Innovators, Future Engineers és RoboSport kategóriákban felmerülő tisztázandó kérdések és válaszok.

⬇️⬇️⬇️

A járványhelyzetre való tekintettel rugalmasan kezeljük csapatok tagjainak regisztrációját. Egy vagy akár az összes csapattag cseréje lehetséges a verseny napja előtti 2. napig az ezs@wro.hu címre küldött emailben. Fontos: a regisztrációs időszak lezárása után leadott változtatások esetén nem tudjuk garantálni, hogy megváltoztassuk a leadott étkezési igényeket. Amennyiben a teljes csapat megbetegedés miatt nem tud részt venni a versenyen, úgy mindenképp vegye fel a kapcsolatot velünk emailben!

Minden kategóriában a versenyző csapatoknak a verseny napja előtt 2 nappal fel kell töltenie a csapattagok és a csapatvezető által is aláírt Etika Kódexet. Ezzel elfogadják az igazságos és fair versenyzés elveit. Ezeket akkor küldjük el a csapatvezetők számára, mikor a regisztrációs idő lejárt.
Future Innovators kategóriában továbbá fel kell tölteni 5 nappal a verseny napja előtt a Projekt Beszámolót és a projektet bemutató videót is.

RoboMission

Általános kérdések

A regionális és országos döntőben használhatók AA méretű elemek, de javasoljuk a LEGO akkumulátorok használatát, mivel kijutás esetén a Nemzetközi Döntőn azok használata kötelező.

Pontosítjuk a RoboMission kategória általános szabályzat 8.3.3 pontját. A regionális elődöntőkre a csapatok összeszerelt állapotban hozhatják magukkal a robotjaikat. A továbbjutott csapatok viszont a Magyar Nemzeti Döntőre szétszerelt állapotban lévő robottal kell érkezniük.

A robotot, programozáshoz eszközt (laptop, tablet), csere alkatrészeket. Versenyasztalt, versenypályát, pályaelemeket a versenyasztalhoz a szervezők biztosítanak.

Igen. Sajnos nem minden pontozólap tartalmazza ezt az információt, de mindegyik korosztályra igaz, hogy a Parkolásért és a Bónusz pontokért szereznie kell a csapatnak legalább 1 alapkihívásból származó pontot is.

Elementary korosztály

Junior korosztály

Igen, a víz elemek lehetnek a robot alatt vagy akár benne is, a lényeg, hogy a robottal együtt teljesen beleférjenek a rajt területbe.

A szabályzatban rosszul szerepel, hogy 0 pontot ér az a vegyianyag elem, amelyik csak részben található a biztonságos tároló területén. Természetesen jár érte a 8 pont, amiért már nincs a gyár területén.

Mi kipróbáltuk és nekünk bevált az EMOS F6060 akril kétoldalú ragasztó. Stabilan tartotta az elemeket a helyükön akkor is, mikor mozgatni próbáltuk őket.

Senior korosztály

Egy szennyeszsák akkor van a szennyestartóban, hogyha a szennyestartón belüli pályafelülettel érintkezik. Elhelyezkedhet teljesen a felületen vagy megtámaszkodhat a szennyestartón, mindkét esetben szabályos.

Future Innovators

Általános kérdések

A helyszínen maximum 1 liter víz vagy folyadék használata megengedett. A bemutató videóban lehet használni több folyadékot, de a helyszínen valamilyen más módon kell bemutatni a projektet.

RoboSport

Általános kérdések

Future Engineers

Általános kérdések

A szabályok kizárnak minden olyan differenciálművet, ahol az adott tengely mindkét oldalán egy-egy motor van és nincs (valódi) kormányzott tengely. A stabilabb kanyarodást lehetővé tevő differenciálmű megengedett.

A tárhelynek nyilvánosnak kell lennie.

Az Általános Szabályok 12.16. pontja alapján a falakat kloroplasztisz anyagból nyomtatják a Nemzetközi Döntőre. Ez nem így lesz, a falak valamilyen kemény anyagból, pl. fából fog készülni a 12.3. és 12.8. pontok alapján.