WRO 2023
KÉRDÉSEK & VÁLASZOK

A RoboMission, Future Innovators, Future Engineers és RoboSport kategóriákban felmerülő tisztázandó kérdések és válaszok.

⬇️⬇️⬇️

A járványhelyzetre való tekintettel rugalmasan kezeljük csapatok tagjainak regisztrációját. Egy vagy akár az összes csapattag cseréje lehetséges a verseny napja előtti 2. napig az ezs@wro.hu címre küldött emailben. Fontos: a regisztrációs időszak lezárása után leadott változtatások esetén nem tudjuk garantálni, hogy megváltoztassuk a leadott étkezési igényeket. Amennyiben a teljes csapat megbetegedés miatt nem tud részt venni a versenyen, úgy mindenképp vegye fel a kapcsolatot velünk emailben!

Minden kategóriában a versenyző csapatoknak a verseny napja előtt 2 nappal fel kell töltenie a csapattagok és a csapatvezető által is aláírt Etika Kódexet. Ezzel elfogadják az igazságos és fair versenyzés elveit. Ezeket akkor küldjük el a csapatvezetők számára, mikor a regisztrációs idő lejárt.
Future Innovators kategóriában továbbá fel kell tölteni 5 nappal a verseny napja előtt a projekt beszámolót és a projektet bemutató videót is.

RoboMission

Általános kérdések

A regionális és országos döntőben használhatók AA méretű elemek, de javasoljuk a LEGO akkumulátorok használatát, mivel kijutás esetén a Nemzetközi Döntőn azok használata kötelező.

Pontosítjuk a RoboMission kategória általános szabályzat 8.3.3 pontját. A regionális elődöntőkre a csapatok összeszerelt állapotban hozhatják magukkal a robotjaikat. A továbbjutott csapatok viszont a Magyar Nemzeti Döntőre szétszerelt állapotban lévő robottal kell érkezniük.

A robotot, programozáshoz eszközt (laptop, tablet), csere alkatrészeket. Versenyasztalt, versenypályát, pályaelemeket a versenyasztalhoz a szervezők biztosítanak.

Igen. Sajnos nem minden pontozólap tartalmazza ezt az információt, de mindegyik korosztályra igaz, hogy a Parkolásért és a Bónusz pontokért szereznie kell a csapatnak legalább 1 alapkihívásból származó pontot is.

 Igen, a stratégia tervezéséhez a csapatok a verseny alatt használhatnak grafikai szerkesztőt, amibe be van töltve a pálya képe.

Elementary korosztály

Junior korosztály

Igen. A randomizáció során előállhat az a helyzet, hogy egy fehér kábelt vagy egy szervert a piros kábel kiindulási területére kell szállítani.

Senior korosztály

Nem. Az oldalára vagy feje tetejére fordított hajó megrongált hajónak (megrongált pályaelemnek) számít, így nem jár a pont.

Future Innovators

Általános kérdések

Igen, minden csapatnak egy 90 mp-es projekt videót kell leadni, melyben bemutatják a projektjüket. A projekt videó (90 mp) és projekt beszámoló (max. 20 oldal) leadási határideje június 26. 23:59. 

RoboSport

Általános kérdések

Sajnálatos módon a szabályzat 6.19. pontjában hibás az információ, hogy az nem számít szabályszegésnek. A függelékben található táblázat már helyesen fogalmaz, hogy az szabályszegésnek számít.

A kamerák száma nincs maximalizálva, viszont természetesen minden további kamerának meg kell felelnie a kategória alapszabályainak.

Igen. A csapatok dönthetnek úgy, hogy valamilyen LEGO márkájú pneumatikus rendszert alkalmaznak a robotjaikon. A rendszert a robot check előtt fel lehet tölteni levegővel. Két meccs közötti feltöltésre csak akkor van lehetőség, ha az arra alkalmas LEGO márkájú pumpa a robot állandó részét képezi. A pneumatikus rendszernek meg kell felelnie minden más tekintetben a kategória alapszabályainak.

Future Engineers

Általános kérdések