LEGO NYÁRI TÁBOR

1 turnus | 10 – 16 év közötti korosztály | lego robotprogramozás | szabadidős programok |
 házi bajnokság | bemutató a szülőknek

A TÁBORI LÉTSZÁM BETELT, NEM TUDUNK TÖBB JELENTKEZÉST FOGADNI!

Építsd meg saját robotkutyádat és tanítsd meg trükkökre!

10 – 16 év közötti fiatal vagy és szeretnéd hasznosan eltölteni a nyári szünetet? Szeretsz legózni? Mindig valami új megoldáson töröd a fejed? Érdekel, hogyan lehet folyamatokat automatizálni? Belepillantanál a programozás és a robotika alapjaiba?

Jó helyen jársz!

Nyári napközis táborunkban 1 hét alatt elsajátíthatod az alapismereteket ahhoz, hogy saját Lego robotot tudj építeni, megismerkedhetsz a szenzorokkal, amikkel a robot dolgozik, a kezelőfelülettel, aminek segítségével utasítani tudod a robotot, hogy milyen feladatot hajtson végre.

Izgalmasan hangzik, igaz?

A tábor ideje alatt a Lego robotprogramozásban jártas szakemberek segítenek neked elsajátítani a szükséges alapismereteket. A többi táborozóval különböző stratégiákat tanulhattok meg, ami segít könnyedén megalkotni és beprogramozni a robotot, hogy egyszerűen végrehajtson egy feladatot. Különböző programozási gyakorlatokon keresztül ismerkedhetsz meg a robotmozgásokkal és a különböző szenzorok működésével. Egy adott téma megtanulása és átbeszélése után egyedül és csapatban is megmutathatod a robottal, hogy mit tanultál.

Tudtad, hogy a robotok képesek kommunikálni egymással?

Magad is megtanulhatod, hogy milyen módszerek segítségével tudsz két robotot összehangolni, hogy közösen hajtsanak végre egy feladatot.

Tudjuk, hogy minden táborozó a tábor végére nagyon sok új információval és tudással gazdagodik, ezért arra gondoltunk, mi lenne, ha a sikeresen teljesített tábort egy Házi Bajnoksággal zárnánk? 

A robotokkal való munka érdekes, izgalmas és a lányok is jók benne!

Téved, aki azt gondolja, hogy a programozás, mérnöki munka csak a fiúknak való. A robotprogramozási versenyeken évről-évre egyre több lány tűnik fel csapattagként sőt, nem egy, csak lányokból álló csapattal is találkoztunk már hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Volt olyan hazai, csak lányokból álló csapat, akik a világdöntőig meneteltek és a mezőny nagy részét maguk mögé utasították. 

Mutasd meg a szüleidnek is, hogy mit tanultál a tábor alatt!

Biztosak vagyunk abban, hogy a szüleid is kíváncsiak arra, hogy milyen ismereteket lehet elsajátítani egy hét alatt a táborban. A házi Bajnokság után szeretnénk, ha ők is becsatlakoznának a tábor utolsó részébe és ízelítőt kapnának.

Indulj hazai és nemzetközi versenyeken!

Tudtad, hogy az Edutus Egyetem szervezi Magyarországon két nemzetközi robotprogramozási (World Robot Olympiad, Edu Robotics Cup és  FIRST LEGO League) verseny hazai fordulóit? Ha a táborban megtetszik a robotprogramozás, a következő versenyszezonban már csapatoddal közösen találhattok megoldást a meghirdetett feladatokra. Ha a te csapatod bizonyul a legjobbnak a hazai fordulók során, ti is képviselhetitek Magyarországot a nemzetközi versenyeken.

MILYEN PROGRAMOK LESZNEK A TÁBORBAN?

A tábor programjának a felépítése a 10 – 16 év közötti gyerekek számára kezdő szinten, de különböző nehézségi fokozatokban és feladatokban nyújt élményt. A táborba összesen 24 főt várunk, akik 2 db 12 fős csoportban fognak egymással dolgozni.

A robotprogramozás több izgalmas részből fog állni és a hét folyamán átvesszük az alapokat. Megtanulhatsz magadtól összerakni egy alap robotot, megismerkedhetsz a különböző szenzorokkal, motorokkal és működési elvükkel. A tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod önállóan és csapatban dolgozva egyaránt. Az előző évek robotversenyinek a feladatait is megpróbáljuk megoldani, ehhez biztosítjuk a versenyasztalt, a versenypályákat és a pályaelemeket, hogy átélhesd, milyen lehet egy robotverseny résztvevőjének lenni.

A tábor utolsó napján Házi Bajnokságot rendezünk, ahol tapasztalt versenybírók fogják értékelni a robotod teljesítményét és hasznos tanácsokat kaphatsz tőlük, hogyha a jövőben is szeretnél a robotprogramozással foglalkozni, hogyan fejlesztheted magad.

A munka mellett a szórakozás is fontos szerepet fog kapni a tábor alatt. Izgalmas szabadidős programokkal is készülünk nektek, ahol a másik korcsoport táborozóival is jobban megismerhetitek egymást.

Az utolsó napon a tábor zárásaként a szüleid is megnézhetik, hogy milyen robotot alkottál a tábor alatt, milyen képességekkel ruháztad fel és ezáltal milyen feladatok végrehajtására képes.

Hol lesz a tábor?

A tábor helyszíne Balatonfüreden lesz a BME Tudáscentrumban (8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b)

2022. JÚLIUS 25 - 29. TURNUS

Gyere a testvéreddel!

A tesó(i)dat is hoznád a táborba?

Semmi akadálya!

Ha többen regisztráltok, testvér kedvezményt kaptok és  a 2. gyerek regisztrációs díjból 10%-ot elengedünk.
A kedvezményt akkor is megkapjátok, ha más korosztályban és/vagy turnusban vesztek részt a táborban.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az 5 napos tábor ára: 39.990 Ft / fő

Az ár tartalmazza a résztvevők teljes ellátását (napi háromszori étkezés) a turnus ideje alatt, az eszközöket, amiket használnak, illetve az oklevelet, amit a tábor végén kapnak kézhez.

Amennyiben egy családból több gyereket is regisztrálnak a szülők, testvér kedvezményt adunk, így a 2. gyerek regisztrációs díjából 10%-ot elengedünk.

A tábori turnusokat két korosztályban indítjuk:

  • 10 – 16 év közötti korosztály

A tábor teljes ideje alatt minden résztvevő számára az Edutus Egyetem biztosítja a szükséges eszközöket:

  • laptop / tablet
  • Lego Spike Prime készlet, szenzorok és motorok

A  táborra a jelentkezési határideje:
2022. július 15. 14:00 óra

A tábor Balatonfüreden, a BME Tudáscentrumban lesz megtartva (8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b)

A tábor részletes programterve hamarosan elérhető lesz.

A tábori jelentkezés díját a jelentkezés leadása után előre utalással lehet kiegyenlíteni.

A tábor utolsó napján a gyerekek között rendezünk egy házi bajnokságot, ami után a szülők, kísérők számára tartanak a gyerekek egy rövid bemutatót az összeépített és beprogramozott robotokkal.

Amennyiben valaki nem tudna részt venni a táborban, azt a szülőnek jeleznie kell a szervezők felé. Ha előzetesen kifizetésre került a részvételi díj, akkor:

  • július 15-ig (a jelentkezési határidő lejártáig) a teljes összeget visszatérítjük,
  • július 16-tól (a regisztráció lezárását követően) a befizetett összeg 50%-át tudjuk visszatéríteni.

Ha kérdezni szeretnél a táborral kapcsolatban, azt az ezs@wro.hu címen teheted meg. Az e-maileket folyamatosan nézzük, így próbáljuk minél hamarabb felvenni veled a kapcsolatot.

Minden reggel 7:30-tól várjuk a táborozókat a helyszínen, de a foglalkozások 9:00-kor kezdődnek. A napnak 16:00-kor van vége.

A résztvevők számára nincs módunkban szállást biztosítani, így elsősorban Balatonfüreden és környékén élő gyerekek jelentkezését várjuk.