LEGO NYÁRI TÁBOR

2 turnus | 2 korosztály | lego robotprogramozás | szabadidős programok |
 házi bajnokság | bemutató a szülőknek

9 - 12 év közötti korosztály

13 - 16 év közötti korosztály

Építsd meg saját robotkutyádat és tanítsd meg trükkökre!

9 – 16 év közötti fiatal vagy és szeretnéd hasznosan eltölteni a nyári szünetet? Szeretsz legózni? Mindig valami új megoldáson töröd a fejed? Érdekel, hogyan lehet folyamatokat automatizálni? Belepillantanál a programozás és a robotika alapjaiba?

Jó helyen jársz!

Nyári napközis táborunkban 1 hét alatt elsajátíthatod az alapismereteket ahhoz, hogy saját Lego robotot tudj építeni, megismerkedhetsz a szenzorokkal, amikkel a robot dolgozik, a kezelőfelülettel, aminek segítségével utasítani tudod a robotot, hogy milyen feladatot hajtson végre.

Izgalmasan hangzik, igaz?

A tábor ideje alatt a Lego robotprogramozásban jártas szakemberek segítenek neked elsajátítani a szükséges alapismereteket. A többi táborozóval különböző stratégiákat tanulhattok meg, ami segít könnyedén megalkotni és beprogramozni a robotot, hogy egyszerűen végrehajtson egy feladatot. Különböző programozási gyakorlatokon keresztül ismerkedhetsz meg a robotmozgásokkal és a különböző szenzorok működésével. Egy adott téma megtanulása és átbeszélése után egyedül és csapatban is megmutathatod a robottal, hogy mit tanultál.

Tudtad, hogy a robotok képesek kommunikálni egymással?

Magad is megtanulhatod, hogy milyen módszerek segítségével tudsz két robotot összehangolni, hogy közösen hajtsanak végre egy feladatot.

Tudjuk, hogy minden táborozó a tábor végére nagyon sok új információval és tudással gazdagodik, ezért arra gondoltunk, mi lenne, ha a sikeresen teljesített tábort egy Házi Bajnoksággal zárnánk? 

A robotokkal való munka érdekes, izgalmas és a lányok is jók benne!

Téved, aki azt gondolja, hogy a programozás, mérnöki munka csak a fiúknak való. A robotprogramozási versenyeken évről-évre egyre több lány tűnik fel csapattagként sőt, nem egy, csak lányokból álló csapattal is találkoztunk már hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Volt olyan hazai, csak lányokból álló csapat, akik a világdöntőig meneteltek és a mezőny nagy részét maguk mögé utasították. 

Mutasd meg a szüleidnek is, hogy mit tanultál a tábor alatt!

Biztosak vagyunk abban, hogy a szüleid is kíváncsiak arra, hogy milyen ismereteket lehet elsajátítani egy hét alatt a táborban. A házi Bajnokság után szeretnénk, ha ők is becsatlakoznának a tábor utolsó részébe és ízelítőt kapnának.

Találkozz világdöntőn is résztvevő csapatokkal a táborban!

Tanulj és kérdezz olyan csapatoktól, akik már nemzetközi környezetben is megmérették magukat és tippeket adhatnak neked a robot megépítésével, programozásával kapcsolatban.

Indulj hazai és nemzetközi versenyeken!

Tudtad, hogy az Edutus Egyetem szervezi Magyarországon két nemzetközi robotprogramozási (World Robot Olympiad és FIRST LEGO League) verseny hazai fordulóit? Ha a táborban megtetszik a robotprogramozás, a következő versenyszezonban már csapatoddal közösen találhattok megoldást a meghirdetett feladatokra. Ha a te csapatod bizonyul a legjobbnak a hazai fordulók során, ti is képviselhetitek Magyarországot a nemzetközi versenyeken.

MILYEN PROGRAMOK LESZNEK A TÁBORBAN?

A tábor programjának a felépítése a 9 – 12 év közötti és a 13 – 16 év közötti csoportok számára hasonló lesz, azonban a nehézségi szintben és a feladatokban  lesznek különbségek.

A robotprogramozás 7 részből fog állni és a hét folyamán átvesszük az alapokat. Megtanulhatsz magadtól összerakni egy alap robotot, megismerkedhetsz a különböző szenzorokkal, motorokkal és működési elvükkel. A tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod önállóan és csapatban dolgozva egyaránt. Az előző évek robotversenyinek a feladatait is megpróbáljuk megoldani, ehhez biztosítjuk a versenyasztalt, a versenypályákat és a pályaelemeket, hogy átélhesd, milyen lehet egy robotverseny résztvevőjének lenni.

A tábor utolsó napján korcsoportos Házi Bajnokságot rendezünk, ahol tapasztalt versenybírók fogják értékelni a robotod teljesítményét és hasznos tanácsokat kaphatsz tőlük, hogyha a jövőben is szeretnél a robotprogramozással foglalkozni, hogyan fejlesztheted magad.

A munka mellett a szórakozás is fontos szerepet fog kapni a tábor alatt. Délutánonként izgalmas szabadidős programokkal készülünk nektek, ahol a másik korcsoport táborozóival is jobban megismerhetitek egymást.

Az utolsó napon a tábor zárásaként a szüleid is megnézhetik, hogy milyen robotot alkottál a tábor alatt, milyen képességekkel ruháztad fel és ezáltal milyen feladatok végrehajtására képes.

Hol lesz a tábor?

A tábor helyszíne Budapesten lesz a Falk1 Rendezvényközpontban (1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.)

A TÁBOR RÉSZLETES PROGRAMTERVÉT ITT TALÁLOD:

A TÁBOR OKTATÓI

Jámbor Kornél

Jámbor Kornél vagyok az Edutus Egyetem Projektmenedzsere és a WRO magyarországi versenyeinek Főbírója. 2015 óta foglalkozok Lego robotversenyek szervezésével és lebonyolításával. Idén az Edutus robotika táborában lehetőséged lesz megismerkedni a Lego Mindstorms EV3-as egységgel és annak programozásával. A tábor alatt megtanuljuk, milyen motorok és szenzorok találhatók egy roboton és ezekből a részekből hogyan tudunk egy működő, programozható robotot építeni. A tábor végére mindenki megépíti a saját robotját és Házi Bajnokság keretein belül pedig egy igazi Robot Challenge-en vehet részt. Ha most ismerkedtek a programozással és a legorobotok világával, akkor csatlakozz hozzánk és építsük meg együtt az Egyedi robotodat!

Szakali Benedek

Szakali Benedek vagyok, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (lassan) harmadéves mérnökhallgatója. 5. osztály óta foglalkozom Lego robotokkal, ezalatt pedig számos nemzeti és nemzetközi versenyen vettem részt. Az idei robotika táborban a legfontosabb célom, hogy ti is megtapasztalhassátok azt a hihetetlen érzést, amikor az általatok tervezett, épített és programozott robot elindul és jól működik. Ennél már csak egy jobb érzés van, amikor mindezt egy csapat tagjaként élitek át - ha eljöttök a táborba, ezt is megtapasztalhatjátok. Az alapoktól indulva a hét végére saját robotot tervezhettek, amellyel ráadásul a pénteki Robot Challange-en versenyezhettek is a többiekkel.

Tudtad, hogy egyik oktatónk, Kornél az Index Iskolatévé második évadában is oktatott, ahol a robotprogramozás alapjait mutatta be?

Kedvcsinálóként nézz bele a videókba, mert a táborban is hasonló dolgokkal fogsz megismerkedni.

Elismert szakemberek

Coding is cool

Nemzetközi versenyek

Girlpower

2020. JÚLIUS 6 - 10. TURNUS

9 - 12 évesek számára

13 - 16 évesek számára

2020. JÚLIUS 13 - 17. TURNUS

9 - 12 évesek számára

13 - 16 évesek számára

Gyere a testvéreddel!

A tesó(i)dat is hoznád a táborba?

Semmi akadálya!

Ha többen regisztráltok, testvér kedvezményt kaptok és  a regisztrációs díjból 10%-ot elengedünk.
A kedvezményt akkor is megkapjátok, ha más korosztályban és/vagy turnusban vesztek részt a táborban.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az 5 napos tábor ára: 39.990 Ft / fő

Az ár tartalmazza a résztvevők teljes ellátását (napi háromszori étkezés) a turnus ideje alatt, az eszközöket, amiket használnak, illetve az oklevelet, amit a tábor végén kapnak kézhez.

Amennyiben egy családból több gyereket is regisztrálnak a szülők, testvér kedvezményt adunk, így minden gyerek regisztrációs díjából 10%-ot elengedünk.
A kedvezménynek nem feltétele, hogy a gyerekek ugyanabban a turnusban / korosztályban vegyenek részt a táborban.

A tábori turnusokat két korosztályban indítjuk:

  • 9 – 12 év közötti korosztály
  • 13 – 16 év közötti korosztály

A tábor teljes ideje alatt minden résztvevő számára az Edutus Egyetem biztosítja a szükséges eszközöket:

  • laptop / tablet
  • EV3 Mindstorms készlet, szenzorok és motorok

A július 6 – 10. közötti turnus jelentkezési határideje:
2020. július 3. 12:00 óra

A július 13 – 17. közötti turnus jelentkezési határideje:
2020. július 10. 12:00 óra

A tábor Budapesten, a Falk1 Rendezvényközpontban lesz megtartva (1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.)

A tábor mindkét turnusának mindkét korosztályában azonos a program. A részletes programterv ide kattintva érhető el.

A tábori jelentkezés díját kétféle módon lehet befizetni:

  • A jelentkezés leadása után előre utalással
  • A helyszínen készpénzben fizetni

A tábor utolsó napján a gyerekek között rendezünk egy házi bajnokságot, ami után a szülők, kísérők számára tartanak a gyerekek egy rövid bemutatót az összeépített és beprogramozott robotokkal.

Amennyiben valaki nem tudna részt venni a táborban, azt a szülőnek jeleznie kell a szervezők felé. Ha előzetesen kifizetésre került a részvételi díj, azt visszautaljuk a megadott számlaszámra.

Ha kérdezni szeretnél a táborral kapcsolatban, azt az ezs@wro.hu címen teheted meg. Az e-maileket folyamatosan nézzük, így próbáljuk minél hamarabb felvenni veled a kapcsolatot.

Minden reggel 7:30-tól várjuk a táborozókat a helyszínen, de a foglalkozások 9:00-kor kezdődnek. A napnak 16:00-kor van vége.

A résztvevők számára nincs módunkban szállást biztosítani, így elsősorban Budapesten és környékén élő gyerekek jelentkezését várjuk.