Ki van a WRO mögött?
A WRO magyarországi szervezője az Edutus Egyetem.
 

Részt vehetek segítőként?
A WRO egy nagy közös projekt, melyben sok partner és önkéntes vesz részt a versenyeken, mint versenypartnerek (helyi versenyek szervezése), bírók, zsűri tagok vagy segítők. További információ a támogatási lehetőségekről a csatlakozz menüpontban.

Ki vehet részt a WRO-n?
A WRO-n minden 1994.01.01. és 2009.12.31. között született fiatal részt vehet – fiúk, lányok vegyesen -, akik a megadott kategóriákban 2-3 fős csapatokat alkotva versenyezhetnek. Nem kell iskolai csapatnak lenni.

A résztvevők több csapatban vagy kategóriában / korcsoportban is részt vehetnek?
Nem, a résztvevő csak egy csapatban és egy kategóriában, azon belül is egy korcsoportban vehet részt a versenyen. A résztvevők az adott korosztály feladatára  összpontosíthatnak, és ott érhetik el a legjobb eredményeket.

Ki vehet részt a WRO-n?
A WRO versenyén minden 1993.01.01. és 2008.12.31. között született fiatal részt vehet. A különböző kategóriák korosztályos besorolásáról a korosztályok meghatározása menüpont alatt olvashat bővebben.

Milyen költségekkel jár a regisztráció?

  • Regular (Elementary, Junior, Senior) kategória
  • Open(Elementary, Junior, Senior) kategória
  • Football kategória
  • Advanced Robotics Challenge kategória
Részvételi díj: információk hamarosan…
  • WeDo kategória
Részvételi díj:  információk hamarosan…

A résztvevők részt vehetnek több csapatban vagy kategóriában / korcsoportban?
A regisztrált versenyzők kizárólag egy kategóriában, egy korcsoportban és egy csapatban indulhatnak a versenyen.

Mennyi ideig tart a WRO verseny?
A WRO verseny egy teljes napos rendezvény. Nagyjából elmondható, kb. 9 órakor (nyitó) kezdődik és 18 óráig (díjátadó ünnepség) tart. A verseny pontos programját a weboldalon a verseny előtt közzétesszük.

Bárki részt vehet a versenyen látogatóként?
A WRO verseny bárki számára ingyenesen látogatható esemény.

Hány csapat kvalifikálható a világversenyre?
A kvalifikálható csapatok száma kategóriánként és korosztályonként eltérő. Erről a kategóriák leírásában a “Kvalifikáció világversenyre” részben olvasható bővebb információ.

A WRO competition set tartalmazza-e a TETRIX® MAX Powerpole Adapter kábelt (W44531)?
Nem, a szett nem tartalmazza ezt a fajta kábelt. A szett pontos tartalmát ide kattintva tudod megnézni. Ennek beszerzéséről/rendeléséről nem az Edutus Egyetem gondoskodik. A szettek gyártójától tudsz rendelni, azonban az 2-3 hét szállítási időt vesz igénybe. Mivel a szabályzat engedi az elektromos szerelvények és kábelek alkalmazását, így javasoljuk a tűzősaru vásárlását a probléma megoldására, amit szinte bármelyik villamos, autós boltban vagy akár Obiban is lehet kapni és jóval olcsóbb, mint az eredeti.