WRO Friendship Invitational 2019

2019. augusztus 1-4. Dánia

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a WRO barátságos meghívásos versenye.

A 2018-as fülöp-szigeteki verseny sikere inspirálta a dán nemzeti verseny szervezőjét, az eSkills-t arra, hogy meghívásos versenyt szervezzen Aarhus-ba, Dánia második legnagyobb városába. A verseny helyszíne a 2014-ben épült Navitas tudományos, innovációs, oktatási, kutatási és vállalkozói központ lesz.

A verseny különlegessége, hogy a szervezők egy új Guiness rekordot is fel szeretnének állítani a résztvevők közreműködésével. Emellett izgalmas meglepetés szabályok, sok móka és barátkozós játékok várják a csapatokat. A verseny részeként LEGOLAND-be is ellátogathatnak a csapatok.

Regular és Open kategóriában minden korosztály versenyzői összemérhetik tudásukat. 2019-ben a WRO Nemzetközi Szervezetének döntése alapján a WeDo korosztályt nem indítják a világdöntőn, csak a hazai fordulón és a dániai barátságos versenyen vehetnek részt a korosztály versenyzői.

A versenyen minden országból 4 db csapat vehet részt, akiket a nemzeti szervezők regisztrálnak. A csapatok a tatabányai nemzeti döntőn kerülnek kiválasztásra.

További információk a verseny hivatalos weboldalán.