Az Edutus Egyetem több mint 25 éves magán felsőoktatási intézmény. Az iskola jelentős változáson ment keresztül: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyuvar helyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés Sümegen, telephelyet létesítettünk Tatán, és terveink között szerepel a területi expanzió folytatása. Intézményünk fennállásának negyedszázados évfordulójára teljesítette az alkalmazott tudományok egyeteme minősítés feltételeit, és 2018. augusztus 1-jétől egyetemként működik tovább.

Tatabányán az üzleti szakok mellett több mint 6 éve fejlődésnek indult a műszaki képzési terület is a műszaki menedzser és a mechatronikai mérnök alapképzések elindításával. Az egyetem országosan is egyedülálló felszereltséggel rendelkező műszaki laboratóriumokkal – köztük lézer laborral és passzív ház üzemeltetésével – biztosítja a nemzetközi színvonalú oktatást-kutatást, a technológia piacképes gyakorlati alkalmazását.

Az intézmény nagy hangsúlyt helyez a fiatalok műszaki tudományok iránti érdeklődésének felkeltésére és az ez irányú tehetséggondozásra, aminek kiemelkedő eszköze a robot programozási versenyek szervezése: az Edutus Egyetem a WRO™ világméretű robotépítési és -programozási verseny nemzeti szervezője, emellett pedig az FLL™ (First Lego League™) nemzetközi robot programozási verseny regionális fordulójának szervezője.

Intézményünk nemcsak méreteinél fogva emberközeli: nálunk a diákok személyes kapcsolatba kerülnek az oktatókkal, valamint speciális programmal segítjük az élsportoló hallgatók és a fogyatékkal élők tanulmányait. A hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaink között szerepel a ledolgozható tandíj és a tandíjmentességi program, amivel a tanulmányok finanszírozásában szeretnénk segítséget nyújtani hallgatóinknak, valamint a webináriumi oktatás, amely a tanulás online támogatását biztosítja hallgatóink számára.

Az Edutus Egyetem 2018. október 9-én alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. Fontosnak tartjuk, hogy jelen legyünk a mesterséges intelligencia hazai fejlesztési irányának és kereteinek kialakításában, ezzel hallgatóinknak a szakterülettel kapcsolatos legfrissebb információkat tudjuk átadni az órák keretében.