OPEN KATEGÓRIA

WEDO

10 év alatti korosztály

ELEMENTARY

8 – 12 év közötti korosztály

JUNIOR

12 – 15 év közötti korosztály

SENIOR

15 – 20 év közötti korosztály

Miért érdemes a versenyre jelentkezni?

A robotika kiválóan alkalmas felületet ad a 21. századi készségek elsajátítására. A robotikai kihívások megoldása elősegíti a fiatalok innovatív gondolkodását és fejleszti a problémamegoldó képességüket. A robotika több iskolai tantárgyat is felölel, így a diákoknak egyszerre kell tanulniuk és fejleszteniük magukat a természettudományok, technológia, tervezés, matematika és programozás területén. A robotok építésének egyik legnagyobb előnye, hogy a diákok közben jól szórakoznak is. Együtt dolgoznak és együtt fedezik fel a saját megoldásaikat az adódó problémákra. A coachok segítik őket ezen az úton, kellő távolságtartással, hogy a diákok maguk élhessék át saját sikereiket és kudarcaikat egyaránt. Miközben ebben a támogató és intenzív környezetben fejlődnek, a gyerekek szinte észrevétlenül szívják magukba a tudást. Végső soron pedig a tiszta versenyzés végén minden résztvevő elmondhatja, hogy a legjobbját nyújtotta, sokat tanult és jól élményekkel gazdagodott.

VERSENYSZABÁLYOK

A szabályok nemzetközileg is egységesen tartása miatt több helyen személyesen megtartott verseny formátumot olvashattok. Az online lebonyolításról hamarosan külön tájékoztatunk titeket!

ÁLTALÁNOS KATEGÓRIA
SZABÁLYOK

ENERGIA ROBOTOK – AZ ENERGIA JÖVŐJE KIHÍVÁS

WEDO KOROSZTÁLY SZABÁLYZAT

KOROSZTÁLYOK

WEDO

ELEMENTARY

JUNIOR

SENIOR

JELENTKEZÉS MENETE

Jelentkezésedet a lenti gombra kattintva tudod megkezdeni. Fontos, hogy először regisztrálnod kell a versenyfelületre, utána tudod megkezdeni a csapatregisztrációt. Minden csapathoz 1 db profil fog tartozni, így azt javasoljuk, hogy a csapatvezető regisztráljon az oldalra. A regisztrált profilhoz tartozó email címre fogunk értesítéseket küldeni (pl. kiállított számla). Egy profilhoz több csapatot is tudsz regisztrálni csapatvezetőként.

FONTOS DÁTUMOK, INFORMÁCIÓK

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. március 31.

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

10.000 Ft / csapat (ha egy csapatot több kategóriában is indítasz, akkor minden jelentkezés után meg kell fizetni a regisztrációs díjat)

ONLINE VERSENY IDŐPONTJA

2021. január 15 - május 30.
Angol nyelvű dokumentáció beküldési határideje: 2021. május 25.
Online angol nyelvű interjúk a bírókkal előre egyeztetett időpontban:
2021. május 26 - 30.

ONLINE ANGOL NYELVŰ INTERJÚ

2021. május 26 - 30.
A csapatok a bíróknak egy előre meghatározott platformon keresztül mutatják be online az elkészített projektmunkát közösen egyeztetett időpontban.

VERSENYPROGRAM

Miután a csapat elolvasta a szabályokat és a feladat dokumentumokat, elkezdődik a verseny előkészülete. A feladatok megoldására stratégia kerül kidolgozásra, a robotot felépítik, programozzák és tesztelik, valamint megépítik a szükséges standot. A stand azt a célt szolgája, hogy a projektet minél jobban be tudja mutatni a csapat a bírók számára, szemléltetni tudja a kiválasztott problémát és az arra kitalált megoldást.

A honlapon közzétett program alapján az online verseny két részből áll:

  • projekthez készült dokumentáció feltöltése a versenyfelületre (reg.wro.hu oldalra)  (2021. május 25-ig)
  • Online projektbemutató a bíróknak  (2021. május 26-30. között)A végleges sorrend a két részre – WRO szabályai szerint végrehajtott feladatok és a Villám Kihívás feladatok – kapott pontok összegéből alakul ki.

ONLINE PREZENTÁCIÓ

Az írásban kidolgozott angol nyelven írt projektfeladat és a megépített, beprogramozott robot mellett fontos része a kategóriának a projekt szóbeli bemutatása angol nyelven. 

Egy előre egyeztetett időpontban videóhívás segítségével a csapatok bemutatják az elkészült projektet, a standot, ami szemlélteti a kiválasztott problémát és azt, hogy milyen megoldási javaslatuk van annak megoldására. Az élő hívásnak köszönhetően a bírók tudnak kérdezni a csapatoktól, így lehetőségük van arra, hogy megtudják, mennyit foglalkozott a csapat a feladat végrehajtásával, milyen tapasztalataik vannak, milyen problémákba ütköztek és azokat hogyan sikerült megoldani. A prezentáción elhangzottak és a beküldött dokumentációban leírtak alapján hozza meg a zsűri a döntését. 

Az online lebonyolításról hamarosan külön tájékoztatunk titeket!

bÍRÓI ÉRTÉKELÉS

A csapatok által beküldött videókat szakértő bírók fogják értékelni. Minden csapat feltöltött anyagát 2 db bíró fogja megnézni, akik közösen fogják lepontozni a látottakat. Arról, hogy a csapat pályamunkája értékelésre került, a versenyfelületről automatikus emailben fog értesítést kapni az, akinek a profiljához hozzá lett adva az adott csapat. A kapott értékelőlapot a versenyfelületen el kell fogadnia a csapatnak ahhoz, hogy lezártnak legyen tekinthető a beadott munka.

SEGÉDANYAGOK A FELKÉSZÜLÉSHEZ

Szeretnénk, ha mindenki számára élvezetes is lenne a versenyzés és minden feladat egyértelmű lenne minden versenyzőnek. Ehhez videós segédleteket fognak készíteni számotokra a verseny főbírói, amiben nemcsak a szabályok bemutatására fog sor kerülni, hanem arra is, hogy pontosan milyen formában várjuk tőletek a beadott pályamunkákat.

ISMERD MEG A VERSENYT