Mini Figurák interjú sorozat

Mini interjúk, lego-s figurákkal Magyarországon. Coach-ok, bírók és csapattagok. Tudd meg, hogy mit csinálunk, kik vagyunk. Ismerkedj meg velünk! 3, 2, 1 LEGO!

A WRO hazai versenyeinek két főbírója azt mondja, “Nekünk azért jó, mert nem értünk egyet.”

Mindig is érdekelt, hogy a World Robot Olympiad és az Edu Robotics Cup magyarországi két főbírója, Flieber Ádám és Jámbor Kornél miért szeretik a lego-t, hogyan találkoztak a versenyekkel és hogyan váltak főbíróvá? Hallgass bele a Mini Figurák évadnyitó epizódjába, ahol egymással beszélgetve osztják meg veletek tapasztalataikat, élményeiket a legózással, bíráskodással, versenyekkel kapcsolatban. Első kézből tudhatod meg tőlük, milyen a “sötét oldal”, a versenybírók világa két olyan szereplőtől, akik a hazai versenyek mellett több nemzetközi versenyen is képviselték már Magyarországot bíróként.

A Mini Figurák 2. adásának vendége Mészáros Melinda csapatvezető, akitől megtudtuk, hogy versenyszférából érkezett pedagógusként milyen sok oldalról közelíti meg a csapatvezető szerepkört. Managerként, oktatóként és támaszként is jelen van csapatai életében. Elárulta nekünk miért fontos számára az elért eredményeket a csapat saját teljesítményéhez képest értékelni és mindig újabb elérhető kihívások elé állítani a gyerekeket. Vele tartott három csapatából néhány csapattag is, akik versenyzőként nyújtanak betekintést a Lego robotika világába.

A Mini Figurák 3. adásának vendége Bognár Pál és Remport László voltak, akik nemcsak csapatvezetőként, de bíróként is több robotika versenyen részt vettek már. A WRO 2018-as thaiföldi világdöntőjén csapatvezetőként és a 2019-es győri világdöntőn bíróként. Az Edu Robotics Cup-on Master korosztályban versenyzőként is kipróbálták magukat. Több éves csapatvezetői tapasztalattal rendelkeznek és most elmondják, hogyan zajlik náluk a csapattagokkal a versenyekre való felkészülés, milyen nehézségekbe szoktak ütközni és hogyan működik náluk a csapatdinamika. Arról is mesélnek, milyen volt először a “sötét oldalon” bíróként részt venni egy versenyen.