ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE
KATEGÓRIA

A csapatok a versenyt megelőző időszakban egy előre meghatározott feladat alapján építik meg robotjukat. A versenypálya és a pályaelemek szintén ismertek, így minden adott a sikeres felkészüléshez.

ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE

17 - 25 év közötti korosztály

ARC KATEGÓRIA SZABÁLYOK

ÁLTALÁNOS SZABÁLY

JÁTÉKSZABÁLY

ETIKAI KÓDEX & WRO IRÁNYELVEK

NEMZETI DÖNTŐ

A kategóriába regisztrált csapatok a nemzeti döntőn fogják összemérni tudásukat.

Időpont: 2020. október 2-3.

NE MARADJ LE!

Az első 20 regisztrált csapatnak az idei évben is biztosítja az Edutus Egyetem a verseny részvételéhez szükséges eszközöket:

MyRio vezérlőegység
Challenge kit
Competition szett
Versenypálya
Versenypálya elemek

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A feladat egy olyan robot létrehozása, ami autonóm módon működik és ellátja az üvegházban a kertészeti feladatokat. Mindezt úgy teszi, hogy a feladat végrehajtása közben a lehető legtöbb pontot éri el. Az idei évben a csapatoknak olyan robotot kell megépíteni és beprogramozni, ami képes feltérképezni és beazonosítani a versenypályán szimulált üvegház különböző környezeti feltételeit és ennek megfelelően megművelni azt.

MyRIO és LabVIEW

A myRIO beágyazott hardverrel és a LabVIEW grafikus programozási szoftverrel egyszerűbben és gyorsabban tervezhetitek és vezérelhetitek a robotot, és építhettek valódi, összetett mérnöki rendszereket. Az NI myRIO a népszerű NI CompactRIO platform nagy teljesítményű technológiáján alapul, de kisebb és a diákok számára egyszerűbben kezelhető, mint az iparban használt megfelelője.

A hivatalos pontszámot az egyes robotmenetkörök után számítják ki.

Az elérhető maximum pontszám a robotmenetkör típusától függően változó lehet:

  • kvalifikációs menetkör: max. 65 pont,
  • döntő menetkör: max. 130 pont.

A WRO Nemzetközi Szervezete kidolgozott egy Etikai Kódexet, ami azt a célt szolgálja, hogy a versenyen résztvevő csapatok egyenlő esélyekkel indulhassanak, valamint kiszűrjék és csökkentsék a másolt, megvásárolt robotok és programok számát.

A WRO magyarországi nemzeti döntőjén való részvételhez csapatonként regisztrációs díjat szükséges befizetni. A részvételi díj magában foglalja szervezeti költségeket, valamint az okleveleket, kupákat és a versenyhez kapcsolódó logisztika megszervezését.

A WRO 2020 regisztrációs díja: 10.000 Ft/csapat

Regisztráció határideje: 2020. szeptember 6. (vasárnap) éjfél

A számlát a regisztrációt követően e-mailben kapja meg a csapatvezető, majd postán is megküldjük az eredeti számlát.