WRO2019 – 120 csapat részvételével lezajlottak az elődöntők

120 csapat részvételével lezajlottak a World Robot Olympiad Lego robotépítési- és programozási verseny Regular kategória elődöntői

A WRO hatodik, utolsó regionális elődöntőjét Győrben a Széchenyi István Egyetem Új-Tudástér épületében rendezte meg az Edutus Egyetem. A 6 elődöntőn összesen 120 csapat vett részt az ország egész területéről, akikből 49 csapat kvalifikálta magát és 9 csapat az országos összesített lista alapján szabadkártyával juttatta be magát a július 10-11. között megrendezésre kerülő tatabányai Nemzeti Döntőbe.

A Regular kategória kiegészülve az elődöntőkből kimaradó kategóriákkal: Open, Advanced Robotics Challenge és Football – közel 100 csapat részvételével – zajlik a júliusi Nemzeti Döntő.

A regionális fordulók eredményei alapján mind a négy Regular korosztályban izgalmas verseny várható Tatabányán a dobogós helyezésekért. A csapatoknak majdnem 3 hetük van még a felkészülésre, továbbfejlesztésre, gyorsításra.

Minden kedves érdeklődőt, önkéntest sok szeretettel várunk július 10-11-én Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokban. A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.
További információk és versenyprogram a www.wro.hu oldalon érhető el.