A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotprogramozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A csapatok 2-3 tag és egy csapatvezető közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. 

A versenyen a csapatok a robotjukat LEGO MINDSTORMS® elemekből építik meg, de versenykategóriától függően a többi vezérlő, építőanyag vagy programozási nyelv használata is megengedett. Az ARC kategóriában a National Instrument myRIO vezérlőegysége és a MATRIX, TETRIX építőelemek használhatók. 8 – 25 év közötti fiatalok vehetnek részt a versenyen. Egy csapat csak egy versenykategóriában – Regular, Open, ARC vagy Football – vehet részt.

A hazai rendezvény szervezője az Edutus Egyetem. Az intézmény nagy hangsúlyt helyez a fiatalok műszaki tudományok iránti érdeklődésének felkeltésére és az ezirányú tehetséggondozásra, aminek kiemelkedő eszköze a robot programozási versenyek szervezése.

Az idei évben a WRO™ LEGO® Robot verseny Magyarországon bekerült az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2017/2018. tanév rendjéről 3. számú mellékletébe az oktatásért felelős miniszter által anyagilag támogatott tanulmányi versenyek közé, mely egy óriási előrelépés a célok eléréséhez és a meglévő szakképzett munkaerőhiány csökkentésére is.

A wro.hu adatkezelési szabályzata

 

 

Kapcsolat:

 

Füleki Judit
A magyar Nemzeti Forduló felelős szervezője
A nemzetközi kapcsolatok és Döntő felelőse
WRO™ Nemzeti Szervező Magyarország
Edutus Főiskola
e-mail: fuleki.judit@edutus.hu
telefon: +36-70-311-7736

 Palotai Péter
A magyar Nemzeti Forduló szakmai felelőse
WRO™ Nemzeti Szervező Magyarország
Edutus Főiskola
e-mail: palotai.peter@edutus.hu
telefon: +36-20-593-8461